Tokyo 2020: Olimipeka '100%' o lo'o aga'i i luma – Peresetene o Ta'aloga Seiko Hashimoto

_118776347_gettyimages-1232818482

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O le peresitene o le Tokyo 2020 o Seiko Hashimoto e "100%" e mautinoa o le a agai i luma le Olimipeka, ae na lapataia le taaloga "e tatau ona saunia" e faagasolo e aunoa ma ni tagata matamata pe a tupu se coronavirus.

E 50 aso e amata ai ta'aloga tuai a Tokyo ile aso 23 Iulai.

O loʻo feagai Iapani ma le fa o galu o coronavirus mataupu, ma 10 vaega o le atunuʻu i lalo o se tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Na taʻu atu e Hashimoto i le BBC Sport: "Ou te talitonu o le avanoa o nei Taaloga e 100% o le a tatou faia lenei mea."

I lana tautalaga i le BBC Sport's Laura Scott, na ia faaopoopo mai ai: "O le fesili i le taimi nei o le a faapefea ona tatou maua se sili atu le saogalemu ma le saogalemu Taaloga.

“O tagata Iapani o loʻo lagona le le mautonu ma i le taimi lava e tasi atonu e lagona le le fiafia ia i matou e talanoa e uiga i le Olimipeka ma ou te manatu o loʻo faʻatupuina ai le tele o leo e tetee i le faia o Taaloga i Tokyo.

"O le luʻitau sili o le auala e mafai ai ona tatou pulea ma pulea le tafe o tagata.Afai e tupu se faʻamaʻi i taimi o Taʻaloga e oʻo atu i se faʻalavelave poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi ona ou talitonu lea e tatau ona tatou saunia e faia nei Taaloga e aunoa ma se tagata matamata.

"O loʻo matou taumafai e faʻatupuina se tulaga faʻamaeʻa atoatoa e mafai ai ina ia mafai ai ona matou fausia se avanoa saogalemu ma malupuipuia mo tagata e o mai mai fafo faʻapea foʻi ma tagata o loʻo i Iapani, tagata nofomau ma tagatanuu o Iapani."

E leai ni tagata fa'ava-o-malo e fa'atagaina i lenei taumafanafana i le Olimipeka po'o le Paralympics, lea e amata i le aso 24 o Aukuso.

O se galu fou o faʻamaʻi na amata ia Aperila i Iapani, lea o loʻo feagai ai nisi o vaega faʻatapulaʻaina seia oʻo ia Iuni 20.

Na amata tui e le atunuʻu lona faitau aofaʻi ia Fepuari - mulimuli ane nai lo le tele o isi atunuʻu atiaʻe - ma e oʻo mai i le taimi nei naʻo le 3% o tagata ua uma ona tui atoatoa.

Fai mai Hashimoto o se "faaiuga tiga tele" le leai o ni tagata matamata mai fafo oi ai, ae o se tasi e tatau ona mautinoa "se saogalemu ma saogalemu Taaloga".

“[Mo le tele] o tagata taaalo o se avanoa e tasi i le olaga e mafai ai ona latou tauva i Taaloga.O le le mafai ona i ai ni tagata o aiga ma uo na lagolagoina i latou i le taimi atoa e tatau ona avea o se mea sili ona tiga ma ua mafua ai foi ona ou tiga, ”o lana tala lea.

I le ono taofia o nisi o atunuu mai le faimalaga, na faaopoopo mai ai Hashimoto: “O ai e mafai ona sau i Iapani o se mea e filifili e le malo Iapani.

"Afai e tupu e le mafai e se atunuu ona o mai i Iapani ona latou te le ausia tulaga maualalo o loʻo faʻatulagaina e le malo, ou te manatu o se mea e tatau ona tatou faʻalogo i lagona o le IOC ma le IPC e uiga i lena mea."

O le tofiga na i ai se aafiaga i le sosaiete Iapani

Na tofia Hashimoto e avea ma peresitene o Taaloga ia Fepuari ina ua faamavae le na muamua ia Yoshiro Mori ona o faamatalaga tau feusuaiga na ia faia.

O le sa avea muamua ma minisita o le Olimipeka e fitu taimi o ia lava o le Olimipeka, sa tauva o se tagata ti’eti’e uila ma se tagata si’a saoasaoa.

“E tatau ona mafaufau tagata afeleti 'tusa lava pe tatou te faia le tele o taumafaiga e sauniuni ai mo Taaloga, ae a pe a le tupu na Taaloga, o le a le mea e tupu i na taumafaiga uma ma aafiaga uma o le olaga atoa ma mea uma na tatou faia? 'fai mai Hashimoto.

“O le mea taua ia te a’u o le oo sa’o atu o lo’u leo ​​i na tagata ta’aalo.E tasi le mea e faia e le komiti faʻatulagaina ma folafola atu i tagata taʻalo uma o loʻo i ai, o le a matou puipuia ma puipuia lo latou soifua maloloina."

Fai mai le sa avea muamua ma peresitene o Taaloga, Mori, afai e faateleina le numera o tamaitai o le komiti faafoe, e tatau ona latou "faamautinoa e faatapulaa le taimi latou tautala ai, e faigata ona maeʻa, o se mea e ita ai".

Na ia faatoese mulimuli ane mo ana faamatalaga “le talafeagai”.

Ina ua maeʻa lana tofiga, fai mai Hashimoto na ia manaʻo i le talatuu o Taaloga a Tokyo ia avea ma sosaiete e talia tagata e tusa lava po o le a le itupa, le atoatoa, lanu, poʻo le faʻafeusuaiga.

“O loʻo i ai pea i le sosaiete Iapani se faʻaituau le iloa.E le iloa, o matafaioi fa'ale-aiga aemaise lava e va'ava'ai manino i itupa.E loloto a'a ma e matua faigata lava ona suia lenei mea, ”o le tala lea a Hashimoto.

"O le gaffe a le sa avea muamua ma peresitene, o le faʻafeusuaiga faʻafeusuaiga, na avea moni lava ma faʻaosofia, o se avanoa, o se suiga i totonu o le komiti faʻatulagaina lea na faʻaalia ai ia i matou uma e tatau ona matou suia lenei mea.

“O se una’iga tele lena e aga’i ai i luma lenei mea.Mo se tamaitai e tauaveina le tulaga maualuga o se faalapotopotoga tele faapea ou te talitonu sa i ai sona aafiaga i sosaiete lava ia.”

'O lo'o matou faia mea uma matou te mafaia'

Fa'atasi ai ma le 50 aso o lo'o totoe se'ia o'o i le sauniga amata i Tokyo, le ulua'i tagata ta'a'alo fa'avaomalona taunuu i Iapani i lenei vaiaso.

O palota talu ai nei i Iapani na faʻaalia ai le lata i le 70% o le faitau aofaʻi e le manaʻo e faʻaauau le Olimipeka, ae o le Aso Lulu, na fai mai ai le faufautua sinia a Iapani o le talimalo i le Olimipeka i le taimi o se faʻamaʻi e "le masani".

Ae e leai ni atunuu tetele na saunoa e tetee i Taaloga o loʻo faia ma o le Team GB o loʻo tumau "faʻamaoni atoatoa" i le auina atu o se 'au atoa.

"I le taimi nei, ou te matua talitonu o le a tatou faia nei Taaloga," o le tala lea a Hashimoto."O loʻo matou faia mea uma matou te mafaia, o loʻo matou matua maeʻaeʻa i lena mea.

“Ou te iloa e utiuti lo tatou taimi e feagai ai ma soo se mea e ono tulai mai ae o le a tatou faia mea uma tatou te mafaia e faaleleia ai le tulaga ma o le a tatou vaai i nei mea uma.

“Afai ua toe faatelevaveina le faʻamaʻi i le lalolagi atoa, ma e tatau ona tupu e leai se atunuʻu e sau i Iapani, o lona uiga e le mafai ona tatou faia na Taaloga.

"Ae ou te manatu e tatau ona tatou matua faʻaeteete i le toe iloiloina o le tulaga o loʻo i ai nei ma filifili le mea e fai e faʻatatau i le mea tatou te manatu e saʻo."

Banner Image Reading Around the BBC - Blue


Taimi meli: Iuni-03-2021