10 auala e tatala ai le taumalulu Dutch

1 Le Maketi Kerisimasi

I luma o auala susulu malamalama ma taavale ausa mo le faʻatau, o le a e vaʻai i le auala e faamanatu ai e Dutch le Kerisimasi ma faʻafeiloaʻi le oʻo mai o le taumalulu. O taulaga tetele ma laiti o le ai ai maketi Kerisimasi, ma le faitau selau o faleoloa o loʻo faʻatau atu meaʻai o le Kerisimasi, meaalofa, moli. , fulufulu, vane fafie, moligao ma isi mea. Faatasi ai ma musika fiafia Kerisimasi, e mafai ona e 'ai ma taʻalo aʻo e fiafia i auala matagofie ma taʻaloga laiti.

1
1.1

 

 

2. O le malamalama e faʻamalamalamaina le po malulu

O le Dutch Festival of Lights foi e amata i le taumalulu, e aumaia ai le malamalama i le po umi. Amsterdam, Eindhoven, e oo lava i le taulaga sisi o Gouda o loʻo i ai ni tausamiga mama, ma e mafai ona e tietie i se vaʻa ma ni uo e vaʻai i Holani i le po.

2.1

Amsterdam Light Festival e faia mai ia Tesema ia Ianuari i tausaga uma (o le 2016 Light Festival o le a faia mai ia Tesema 1 ia Ianuari 22).O tusiata malamalama mai le lalolagi atoa o le a o mai i Amsterdam e faʻaalia a latou galuega.O moli o le a sopoia le alavai ma auala lata ane e faʻamalamalamaina le po malulu o le alavai.

2.2

O le Eindhoven Glow festival e faia i Tausaga taʻitasi ia Novema, pe a toe faʻafouina le aai.O falesa, fale o fale ma le tele o isi nofoaga e teuteuina i moli ua mamanuina faapitoa e le au tusiata e puʻe ai mata o tagata uma. O le umi atoa o le auala e tusa ma le 3 ~ 4 kilomita, e mafai ona e fiafia i le vaaiga eseese o le po o Eindhoven aʻo savali.Candlelight po i Gouda e faia i Tausaga uma ia Tesema.A oo i le po, e tape uma e le taulaga televise ma moli, tutuina le faitau afe o moligao mo moligao po. Ae o le taimi nei, o le moligao mafanafana e faʻaaogaina e faʻafeiloaʻi ai i le Tausaga Fou.

3. Le mafai ona natia mai le taumalulu, e pei o galu matagi

E mafai ona e mafaufauina o le aso muamua o le Tausaga Fou, e 10,000 tagata o le a faʻapotopoto faʻatasi ma togi i totonu o le vai malulu i le taimi e tasi?Ioe, i Holani, e valea. Diving carnival i le amataga o le Tausaga Fou, o le a faia i le silia ma le 80 aai i le salafa o le atunuu. E tusa lava po o le a le malulu o le taumalulu Dutch, o le tolauapiga faaletausaga o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina.

3

3-1

4. O ituaiga uma o gaioiga aisa i le taumalulu

O le mea moni, asiasi i le taulaga o Zwolle i Netherlands e vaʻai i faʻatagata aisa, lea e potopoto ai tusiata mai atunuʻu eseese. Vaʻai pe faʻafefea ona latou liliu decadent i togafiti faʻataulāitu, o le faʻatagata aisa i le malamalama o le galulue faʻatasi, manino ma matagofie.Ice Bar, e tatau ona faia lenei galuega. tuʻu i luga o le lisi o mataupu pe a oʻo mai i Netherlands! E le gata i Suetena, ae faʻapea foi i Netherlands. I lalo ifo o le 10 tikeri, o le a malo mea uma. Ioe, e te ofuina ni ofu mafanafana faapitoa ma totigilima e faʻamafanafana ai lou tino, ma mo le afa se itula e te fiafia uma ai i le malulu ma le ava malosi.

4

Winter i Netherlands, e tatau ona taʻua o le faasee. E leai se mauga i le atunuu maualalo e le mafai ona e faasee, ae o le faasee o se taʻaloga faʻaagaga mo le tele o tagata. Faatasi ai ma aiga ma uo, feoai solo i fafo i luga o le aisa, siomia e konaseti faletele ma falemataaga, ma o le a e vaai i le toatele o tagata o sisiva ma taaalo i luga o le aisa i luga o seevae, ma mafanafana i se ipu koko vevela. O le taumalulu e foliga mai e sili atu le fiafia mo tamaiti e le fefefe i le malulu. Savali ma faasee i le vaomatua o le taumalulu a Efteling; Fai ni malaga faʻapitoa i atunuu mamao i falemataʻaga o nofoaafi, vaʻai pe faʻapefea ona fausia afi afi, ma taʻalo faʻatagata aisa i ou lava lima. Mo tamaiti, o ni manatuaga fiafia.

4-2

5.Tram malaga

O fea e mafai ona ou maua ai le supo sili sili ona lelei i Netherlands? I luga o le Snerttram cable car, ioe! O loʻo i ai moli mafanafana i luga o le cable car, o laʻau lanumeamata ma tagata tusiata o le accordion o loʻo taʻalo ma le agaga, ma o le a ofoina atu e le taʻiala ni faitatala e faʻamalamalamaina ai lagona.I luga o le ala, o le a pasia le lauiloa iloga o Rotterdam matagofie.O lea o se taʻaloga taʻavale o se auala lelei foi e asiasi ai i Holani i le taumalulu.

5

6. O mea'ai e fa'amafanafanaina ai le tino ma fa'amafanafanaina ai le loto

Faatasi ai ma le Kerisimasi ma le Tausaga Fou o le a oʻo mai, o meaʻai foi o se tasi lea o mea taua o le taumalulu i Holani. O le taumalulu i Netherlands e le mafai ona puʻupuʻu le sua pi, ma e tatau ona e mafaufau, o lenei sua lanu meamata uiga ese e le foliga lelei. o se taumafataga o le taumalulu Dutch e sili ona fiafia i ai, faatasi ai ma pi, pateta, kāloti, seleni, faʻatasi ma puaa ma sosisi bacon, o le supa e matua mauoa, afai e te tofo i ai, o le a mautinoa lava e te maua lona suamalie, ipu malulu, tumu i le malosi.

6

Stroopwafel, o se tasi o meaai e sili ona lauiloa. Faatasi ai ma le syrup caramel i le ogatotonu, o fafo e crispy ma totonu e malu ma lamu, matua suamalie ae le gaʻo.O le Dutch e fiafia tele i suamalie, ma latou fiafia e fatu faʻapea foʻi ma 'ai. .O le auala sili ona moni e 'ai ai lenei kuki o luga o se ipu ausa o kofe po o lauti ma 'ai vevela.

6-1

7.Winter savali i luga o le matafaga

O le taumalulu ua magumagu mea uma, afe o maila o le aisa, laa i luga o le kiona ma matamata i le sami o se ituaiga matagofie foi. O Netherlands ei ai le 250 kilomita o le talafatai, o lea e mafai ai ona e mafanafana i se cafe lata ane.

7

8. O afi i auala

I le Po o le Tausaga Fou i le aso 31 o Tesema, o le a tuʻuina atu i aai taʻitasi se faʻaaliga faʻapitoa faʻapitoa. Faatasi ai ma i latou, o le Erasmus Bridge i Rotterdam e sili ona mataʻina. E faʻatagaina foi tagata e faʻatau ni mea faʻamalosi laiti mo le fiafia i lenei aso.

 8

9. O pati i le alatele e alu i auala ma pati ma tagata uma.

O le ai ai le tele o fa'amanatuga autu eseese i auala ma sikuea. Mo se fa'ata'ita'iga, Sinterklaas' Christmas activities, Deventer's Dickens Festival, po'o le Kerisimasi fa'atauga vaitau.Very olaola fiafia.

9-1

10. Faalogo i le konaseti

Savalivali i totonu o se konaseti masani, savali i totonu o le National Museum.O fale tifaga ma falemataaga e talimalo foi i mea e fai i luga o autu eseese ina ia mautinoa o le a le tuulafoaiina lou taumalulu i Netherlands.

10

 

 

 


Taimi meli: Iul-22-2021